Aceasta reteta am primit-o acum cativa ani de la o persoana draga mie.Pe germana se numeste Lachs Spinatlasagne,si poate va intrebati Lasagne cu Tagliatelle?Da ,asa este.Eu si Klaus i-am dat si o nota personala.
Intai se pregateste cuptorul la 220° si se pregateste ceapa si usturoiul.Spanacul deasemenea ,daca este proaspat.Eu am folosit spanac congelat.
Se ia o oala mare,se umple mai bine de jumatate cu apa,se pune si sare,se lasa sa clocoteasca.Cand fierbe se adauga pastele si se lasa circa 8 minute la fiert.
Se scot,se strecoara si se pun intr-un castron.
Somonul se taie in felii,vezi foto.
Se adauga ulei de masline ,usturoiul tocat marunt si mararul peste somon. Se lasa la marinat.
Intre timp pregatim sosul Bechamel.Se ia o oala mica in care se pun 50 gr. unt,se topeste la foc mic.Faina se amesteca cu grija cu lapte ,intr-un castronel,sa nu faca cocoloase.
Se adauga in oala peste unt si se amesteca continuu si se adauga putin cate putin restul de lapte.Se adauga si sare dupa gust.
Se fierbe usor ,la foc mic,apoi se ia de pe foc.
Intr-o alta oala se adauga 50 gr. unt,se topeste,se adauga ceapa rosie,usturoiul,se calesc,apoi se adauga spanacul,sarea si piperul.Se da in clocot ,la foc mic,apoi se ia de pe foc.
Cand totul este gata se ia o tava mare,vezi poza,in care se pune un strat de paste ,un strat de somon,un strat de sos de spanac,un strat de sos Bechamel.
Se repeta procedura.
Cand este tava plina ,se adauga deasupra branza Mozzarella sau Gouda rasa.
Se da la cuptor la 220° ,circa 25 de minute.
Se serveste calda !
1
Somonul se lasa 30 de minute la marinat.