Tagliatelle con sugo fresco di pomodoro

de Bya Ralu in Paste, 18 Noi 2014 | 7605 vizualizari

 

Paste cu sos proaspat de rosii,cel mai simplu sos,fara sa fiarba

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie tagliatelle proaspete(orice paste proaspete)
  • 1-1/2 cutie rosii cuburi
  • 1 catel de usturoi mare
  • 4-5 frunze de busuioc proaspat
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare,frunze de chilli
  • parmezan pecorino(branza de oaie)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle con sugo fresco di pomodoro:

Intr-un castron se pun rosiile cuburi,uleiul de masline,usturoiul taiat feliute subtiri,condimentele si frunzele de busuioc taiate in bucati mari.
Se amesteca timp de cateva minute si se da la frigider pentru cateva ore.
Se pune o oala cu apa la fiert,se adauga sare,cand apa incepe sa clocoteasca se adauga pasta.
Fiind paste proaspete se lasa timp de 4 minute(se prepara imediat),se gusta intre timp daca este fiarta pasta,daca nu se mai lasa.
Se scurg pastele,se pastreaza putina apa in care au fiert.
Intre timp se pune sosul intr-o tigaie wok,se amesteca,iar cand incepe sa se incalzeasca se adauga pastele si zeama pastrata(nu foarte multa),se amesteca bine cu sosul si se lasa cateva minute.
Se adauga si branza de oaie,se amesteca bine si se poate servi.

TIPS-URI

1

Sosul este de preferabil sa se pregateasca de dimineata,sau cu cateva ore inainte sa se prepare

2

Daca il pregatiti pe loc sosul,trebuie sa amestecati continuu 10 minute

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle con sugo fresco di pomodoro" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fusilli cu crema de branza si costita