Paste cu sos proaspat de rosii,cel mai simplu sos,fara sa fiarba
Intr-un castron se pun rosiile cuburi,uleiul de masline,usturoiul taiat feliute subtiri,condimentele si frunzele de busuioc taiate in bucati mari.
Se amesteca timp de cateva minute si se da la frigider pentru cateva ore.
Se pune o oala cu apa la fiert,se adauga sare,cand apa incepe sa clocoteasca se adauga pasta.
Fiind paste proaspete se lasa timp de 4 minute(se prepara imediat),se gusta intre timp daca este fiarta pasta,daca nu se mai lasa.
Se scurg pastele,se pastreaza putina apa in care au fiert.
Intre timp se pune sosul intr-o tigaie wok,se amesteca,iar cand incepe sa se incalzeasca se adauga pastele si zeama pastrata(nu foarte multa),se amesteca bine cu sosul si se lasa cateva minute.
Se adauga si branza de oaie,se amesteca bine si se poate servi.
1
Sosul este de preferabil sa se pregateasca de dimineata,sau cu cateva ore inainte sa se prepare
2
Daca il pregatiti pe loc sosul,trebuie sa amestecati continuu 10 minute