Tabouleh cu vinete

de MyFancyCake in Salate, 10 Ian 2012 | 3580 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 gr bulgur bio,
  • 2 vinete mici,
  • 200 gr naut bio,
  •  2 rosii,
  • 1 ceapa rosie,
  • 100 gr branza feta,
  • 2 catei de usturoi,
  • 4 linguri ulei de masline,
  • cateva fire de patrunjel verde,
  • sucul de la 1/2 lamaie,
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tabouleh cu vinete:

Punem nautul intr-o sita si il spalam bine. Il lasam peste noapte intr-o craticioara cu apa. A doua zi il fierbem. Timpul de fierbere este de aproximativ 2 ore.

In timp de nautul fierbe, pregatim vinetele. Taiem vinetele in fasii subtiri, le presaram cu sare si le lasam la scurs timp de 1 ora.
Zdrobim usturoiul si il amestecam cu uleiul de masline.

Ungem feliile de vinete cu amestecul de usturoi si le prajim intr-o tigaie fara adaos de grasime.

Punem bulgurul intr-o craticioara, il acoperim cu 200 ml apa calda si il punem la fiert la foc mic, avand grija sa amestecam in el pentru a nu se lipi.
Intr-un bol mare rasturnam bulgurul, nautul, rosiile si ceapa rosie taiate cubulete si branza feta. Adaugam usturoiul (ramas de la vinete), sucul de lamaie si vinetele. Amestecam usor.Decoram cu patrunjel verde.

Servim salata rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tabouleh cu vinete" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (16)

Bya Ralu 1

10.01.2012, 22:39

Anamaria7 1

11.01.2012, 12:03

hmmm, n-am mai mancat vinete de prea mult timp! (in afara de salata cu maioneza ) asa ca, vreau si eu!

adry88 1

11.01.2012, 14:20

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata boeuf