Supa de vacuta cu galuste de gris

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 11 Iul 2021 | 4017 vizualizari

 

 Dintre supele limpezi cea de vacuta este preferata mea, gustoasa, hranitoare si cu putine grasimi. Am avut o bucata frumoasa de costita cu vreo 3 degete si mai bine de carne. Am preparat din ea o supa limpede. Carnea si legumele fierte in zeama le-am folosit pentru felul doi. Reteta aici  : https://www.bucataras.ro/retete/costita-de-vacuta-cu-legume-95502.html.
   Zeama ramasa a fost folosita la o supa gustoasa cu galuste de gris. Asa am impuscat doi iepuri dintr-o lovitura.

 

INGREDIENTE

  • 1.2 kg costita vacuta cu multa carne
  • 4 cartofi
  • 3 morcovi
  • 2 patrunjei radacina
  • 2 ardei rosii grasi
  • 3 cepe rosii
  • 1 maciulie usturoi tanar
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingurita rasa boabe piper
  • sare
  • patrunjel verde tocat

Pt galuste : 3 oua cantarite fara coaja [ 180 gr]+ 200 gr gris + sare

Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de vacuta cu galuste de gris:

  1.  Am preparat supa clara de carne  fierband legumele cu carne in oala cu fierbere sub presiune .
  2. In oala sub presiune zeama imi iese mereu foarte clara  fara sa se tulbure .
  3. Cum zicea mama ,, Curata ca lacrima "
  4.  Este foarte simplu , doar trebuie respectate regulile de manipulare a oalei speciale .
  5. Pentru galuste am batut spuma ,  bine, ouale . Am adugat putina sare .
  6. Am turnat in ploaie grisul cate putin si am amestecat cu o spatula .
  7. Reteta de preparare a galustelor prevede cantitati egale de ou si gris . Am observat ca amestecul era prea moale si am mai pus o lingura de gris .
  8. Se pune amestecul pentru galuste la rece timp de 10 minute .
  9. In acest interval veti observa ca grisul se infoaie si compozitia se intareste putin .
  10. Se pun galuste  cu ajutorul unei linguri in zeama ce fierbe la foc domol ,.
  11.  Ca sa nu se lipeasca compozitia de ou cu gris de lingura , se scufunda lingura de fiecare data , la fiecare galusca in zeama fierbinte .
  12.  Cand ati terminat de format galustele se toarna deasupra 150 ml apa rece , se opreste fierberea si se pune un capac .
  13. In 5 minute galustele se infoaie frums si coboara spre fundul oalei .
  14. La servire presarati

TIPS-URI

1

Alegeti pentru galuste un gris mai granulat .

2

Reteta de preparare a galustelor prevede cantitati egale de ou si gris . Am observat ca amestecul era prea moale si am mai pus o lingura de gris .

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de vacuta cu galuste de gris" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de praz