Cand ai pofte,pai ai si e musai sa le executi...acum depinde si de pofte,dar sa nu deviem...inca mai sunt rosii de gradina,e piata plina,de parca nu zici ca vine iarna...taitei am facut,reteta am pus-o,o gasiti voi daca va intereseaza,asa ca sa-i dam drumul la scris.....
Mai intai punem rosiile in apa clocotita ,2-3 min,apoi le decojim ,le taiem si le punem in robot si le mixam.Curatam legumele,morcovul il dam pe razatoarea mica,ceapa o taiem marunt,ardeiul cubulete.Punem o oala pe foc,turnam un pic de ulei si punem la calit legumele,cand s-au inmuiat,le punem peste rosii si mai mixam un pic pana devine totul o pasta mai lichida.Turnam toul in cratita in care am calit legumele,adaugam sare si piper si 2 cani cu apa,lasam sa fiarba bine.Spuma formata o dam deoparte.Apoi luam taiteii,pe care-i lasasem la uscat din reteta precedenta si ii punem in supa,lasam sa fiarba pana sunt patrunsi taiteii.La final adaugam patrunjel tocat.
1
In cazul in care vi se par rosiile mai acrisoare ,se poate adauga 1 lingura de
2
zahar
3
daca supa o vreti mai lichida,adugati apa,daca o vreti mai groasa o scadeti mai mult.