Supa de rosii cu pipote si inimioare de pui

de adasev12 in Supe, 23 Aug 2010 | 8565 vizualizari

 

Reteta aceasta o am de la soacra mea, dar ea originala este cu galuste...mie nu mi-a placut prea mult asa ca am adaptat-o putin la gusturile mele...asa ca a iesit i supa umatate moldoveneasca, jumatate ardeleneasca...

 

INGREDIENTE

  • 300 gr ranzici si inimi
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  • cateva fire de telina si putina radacina
  • 2-3 morcovi
  • 1 conserva de rosii decojite de 400 gr
  • patrunjel verde
  • 2 maini de taitei subtiri
  • sare, piper, un strop de ardei iute
  • smantana pt servit ( optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii cu pipote si inimioare de pui:

Mai intai se pun ranzicile( sau pipote, cum li se mai spune...) si inimioarele la fiert in apa cu sare intr-o cratita si se lasa vreo 30 min, timp in care se mai aduna din cand in cand spuma de deasupra. Se adauga apoi in oala ceapa si telina in bucati mari si se mai lasa 15 min. ceapa eu o pun intreaga, fiindca la final o scot din supa.

Adaugam apoi rosiile mixate fin , morcovii taiati in fasii mai lungi si ardeiul taiat cublete si mai lasam 10 min ca sa fiarba  bine.acum adaugam si taiteii si mai lasam 5-6 min si la final dacavi se pare prea subtire supa se paote drege cu o lg de faina cu apa si/sau smantana...eu nu mai adaug.supa in sine este dulceaga, dar daca vi se pare prea dulce adaugati putin suc de lamaie sau bors magic...eu optez pt a doua varianta. potriviti de sare, adaugati un pic de piper sa-i dea gust si inchideti focul. lasati supa 10 min sa se aseze , scoateti din supa ceapa si bucatile de telina si adaugati patrunjelul verde taiat fff fin. se poate adauga patrunjelul si doar in farfurie ,dupa ce ati pus cioba( de multe ori eu asa il pun, pt aspectul deosebit care il da mancarii)

P:S: eu va sfatuiesc ca patrunjelul in orice fel de mancare sa-l adaugati abia la sfarsit, fiindca o sa-si pastreze culoarea si o sa dea aspect mancarii, plus ca da si un gust savuros...daca il adaugati in timpul fierberii isi va pierde gustul si doar va da mancarii un aspect de...inghesuilala, de...un fel de iarba...

cam atat...eu personal servesc orice fel de supa/ciorba cu smantana, dar sotul meu, care este moldovean nu prea , asa ca smantana o aduc la masa separat si cine vrea isi pune in farfurie.

sper sa va placa supa mea si...pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu pipote si inimioare de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Supa de legume - de post