Supa de pui cu taitei

de Corinuta in Supe/Ciorbe, 11 Iul 2010 | 6642 vizualizari

 

Am incercat sa o fac asa cum ne facea bunica. Zarzavatul ii da o aroma deosebita, cu cat e mai mult cu atat e mai buna.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui (daca aveti de casa)
  • 4-5 morcovi
  • 2-3 radacini de patrunjel
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei
  • 1 telina mica
  • o legatura frunze de patrunjel
  • boabe de piper negru
  • sare,piper macinat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de pui cu taitei:

Puiul se spala si se taie bucati, se lasa putin in apa rece, eventual se schimba apa de vreo doua ori.

Morcovii, patrunjelul, telina si ceapa se curata si se spala. Ardeiul doar se spala, se lasa intreg. Frunzele de patrunjel se spala si se leaga coditele cu ata.

Se pun toate la fiert in patru litri de apa impreuna cu o lingura de piper boabe si una de sare. Se fierb cca 60 minute, la foc molcom, fara capac.

Cand e gata supa se strecoara. Taiteii se fierb 2-3 minute in apa cu sare, apoi se strecoara si se adauga la supa impreuna cu morcovii taiati rondele.

Supa se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Deasupra se presara patrunjel verde tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pui cu taitei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Corinuta 1

11.07.2010, 22:41

Ela si noua ne place @ Ina, la farfurioara sau la castron? Multumesc Silvioara!

Bucataras Medi 1

12.07.2010, 22:25

intradevar cu cat mai mult zarzavat cu cat mai multa bunaciune...............5 furcu..............

Corinuta 1

12.07.2010, 23:31

Medi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de legume cu zeama de varza