Supa de pui cu galuste de gris

de Bucataras Medi in Supe, 19 Aug 2011 | 11061 vizualizari

 

Ce-a mai buna supa este cea cu pasare de tara...............in lipsa insa facem cu ce avem. Va invit la o portie generoasa de supa de pui cu galuste de gris

 

INGREDIENTE

  • un pui(eu am avut unul de tara si a iesit o supa galbena si tare gustoasa)
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras rosu
  •  1 ardei gras galben
  • 2 cepe
  • 1/2 telina
  •  patrunjel verde
  •  sare
  • Pentru galuste
  • 2oua 7 -8linguri de gris(depinde de cat de mari sunt ouale)
  •  1 lingura ulei de masline
  • apa minerala
  •  sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de pui cu galuste de gris:

Preparare Supa de pui cu galuste de gris

Curatam puiul, il spalam si apoi il transam. Am oprit pulpele iar restul de carne l-am pus intr-o oala, am adaugat apa cat sa depaseasca nivelul carnii si am adaugat o lingurita rasa de sare. Dam la foc iar cand incepe sa fiarba avem grija sa spumam bine. Lasam sa fiarba circa 10-15 min.(puiul meu a fost unul tare fraged) si apoi adaugam legumele curatate ,spalate si taiate bucati mai mari (ceapa eu o las intreaga iar telina o tai bucati mai mari iar dupa ce fierb le scot din oala).Daca mai este nevoie mai adaugam apa rece in oala.

Separat "confectionez" galustile de gris: intr-un castron batem bine ,folosind furculita, ouale cu un strop de sare. Adaugam apoi grisul in ploaie amestecand continuu si cateva picaturi de apa minerala. La final adaugam o lingura de ulei si amestecam bine.

Cand legumele sunt pe jumatate fierte, cu ajutorul unei linguri(eu folosesc lingura nu lingurita pentru ca imi place ca galustele sa iasa mai mari) pe care o udam de fiecare data cu apa luam din compozitia de mai sus si scufundam in supa .Procedam asa pana cand terminam aluatul. La final adaugam o cana cu apa rece in supa ,condimentam cu sare dupa gust,punem capacul si lasam sa fiarba la foc potrivit circa 10 min. Oprim focul, scoatem din supa ceapa si bucatile de telina (restul legumelor le-am lasat in supa de data aceasta, cateodata insa le scot pe toate)si lasam oala cu capac inca 10 min. Galustele ies foarte pufoase.

Servim supa de pui cu galuste de gris cu piper proaspat macinat si patrunjel verde taiat marunt.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pui cu galuste de gris" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu zmeura si ciocolata de post

de Rocsi 9

ieri la 20:40

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

pe 15.11 la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa cremoasa de rosii si ardei copti