Supa de pui cu galuste de gris

de Bucataras Medi in Supe, 19 Aug 2011 | 11112 vizualizari

 

Ce-a mai buna supa este cea cu pasare de tara...............in lipsa insa facem cu ce avem. Va invit la o portie generoasa de supa de pui cu galuste de gris

 

INGREDIENTE

  • un pui(eu am avut unul de tara si a iesit o supa galbena si tare gustoasa)
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras rosu
  •  1 ardei gras galben
  • 2 cepe
  • 1/2 telina
  •  patrunjel verde
  •  sare
  • Pentru galuste
  • 2oua 7 -8linguri de gris(depinde de cat de mari sunt ouale)
  •  1 lingura ulei de masline
  • apa minerala
  •  sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de pui cu galuste de gris:

Preparare Supa de pui cu galuste de gris

Curatam puiul, il spalam si apoi il transam. Am oprit pulpele iar restul de carne l-am pus intr-o oala, am adaugat apa cat sa depaseasca nivelul carnii si am adaugat o lingurita rasa de sare. Dam la foc iar cand incepe sa fiarba avem grija sa spumam bine. Lasam sa fiarba circa 10-15 min.(puiul meu a fost unul tare fraged) si apoi adaugam legumele curatate ,spalate si taiate bucati mai mari (ceapa eu o las intreaga iar telina o tai bucati mai mari iar dupa ce fierb le scot din oala).Daca mai este nevoie mai adaugam apa rece in oala.

Separat "confectionez" galustile de gris: intr-un castron batem bine ,folosind furculita, ouale cu un strop de sare. Adaugam apoi grisul in ploaie amestecand continuu si cateva picaturi de apa minerala. La final adaugam o lingura de ulei si amestecam bine.

Cand legumele sunt pe jumatate fierte, cu ajutorul unei linguri(eu folosesc lingura nu lingurita pentru ca imi place ca galustele sa iasa mai mari) pe care o udam de fiecare data cu apa luam din compozitia de mai sus si scufundam in supa .Procedam asa pana cand terminam aluatul. La final adaugam o cana cu apa rece in supa ,condimentam cu sare dupa gust,punem capacul si lasam sa fiarba la foc potrivit circa 10 min. Oprim focul, scoatem din supa ceapa si bucatile de telina (restul legumelor le-am lasat in supa de data aceasta, cateodata insa le scot pe toate)si lasam oala cu capac inca 10 min. Galustele ies foarte pufoase.

Servim supa de pui cu galuste de gris cu piper proaspat macinat si patrunjel verde taiat marunt.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pui cu galuste de gris" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de rosii (reteta rapida)