Carnea se spala , se portioneaza ,se pune in oala, se acopera cu apa ,se sareaza si se lasa sa dea in cateva clocote.Se arunca prima apa ,se spala carnea si se pune la fiert in apa rece cu putina sare.Se spumeaza.Se lasa circa 30 min la fiert timp in care se curata legumele(eu ceapa o crap in patru si dupa ce a fiert bine o scot, pastarnacul , morcovul si ardeiul taiate fasii mai mari ) si apoi se adauga in supa .Dupa ce legumele au fiert si ni se pare ca sunt prea multe putem sa mai scoatem din ele.
Separat se prepara galustele:batem bine albusurile cu putina sare peste care adaugam galbenusurile frecate cu un pic de ulei.Turnam grisul in ploaie, amestecand continuu pana cand obtinem un amestec care se desprinde usor de pe peretii vasului.Adaugam si o lingura de apa minerala ca sa fie mai pufoase si amestecam bine.Dam focul mic la supa, punem in vasul cu supa circa 1/2 pahar cu apa rece si incepem cu ajutorul unei linguri pe care o udam tot timpul cu apa rece sa punem galustile.Condimentam dupa gust cu sare si piper.Lasam sa fiarba la foc mic aproximativ 20 min.timp in care mai adaugam din cand in cand apa rece .Tragem apoi de pe foc ,punem capacul si lasam galustile sa se mai umfle.
Asezonam cu patrunjel verde.
Pofta buna!