Nu prea sunt eu fan supe si ciorbe dar uneori mi se face teribil de pofta de o farfurie de supa sau ciorba, fierbinte sau rece. Preferatele mele sunt, supa de pui, de vita, de burta si de perisoare. De data asta va prezint o supa delicioasa de pui cu niste crutoane mai deosebite putintel.
Spe sa va placa!!
Punem pulpele spalate in apa cu sare si la primul clocot, cand se ridica toata spuma la suprafata, aruncam apa si spalam bicatica cu bucatica puiul sub jet de apa rece. Le punem la fiert in apa curata impreuna cu morcovul taiat suvite, telina,pastranac,patrunjel,sare si o ceapa curatata si crestata la capete pe care o aruncam dupa ce a fiert supa. Lasam supa la foc mic cam 1 ora si jumatate.
Intre timp facem crochetele.
Punem apa le fiert cu putina sare si in momentul in care fierbe apa adaugam grisul in ploaie si amestecam pana se despride aluatul de pe margini:
il lasam sa se raceasca putin dupa care adaugam un galbenus de ou:
Framantam bine pana obtinem o biluta compacta,
pe care o impartim in doua si formam din fiecare bucatica un cordon,
rupem din cordon bucatele mici carora le dam forma de bilute cu palmele usor umede,
Prajim bilutele in baie de ulei pana devin aurii si crocante dupa care le scoatem pe hartie absorbanta.
Cand servim supa adaugam cateva bilute in farfurie.
Pofta buna!!!!
Mie imi place supa de pui cu piper .Daca doriti puteti adauga patrunjel tocat sau parmezan.
Crochetele le puteti servi alaturi de orice tip de supa dar cel mai bine se potrivesc cu supele creme de legume.