{Supa de mazare cu bacon} - este preferata mea.
In vasul in care veti gati supa, puneti ulei de masline si ceapa maruntita, lasati-o pana cand devine transparenta {nu trebuie sa se rumeneasca}adaugati 1 lingurita de faina pe urma adaugati baconul {taiat bastonase groase de de 0.5 cm} dupa ce s-a rumenit baconul adaugati mazarea+1lingura de unt si mai lasati 1,2 minute.
Adaugati apa calda {in functie de cata supa faceti} + sare dupa gust. Cand incepe sa fiarba se pun galustele {amestecati 1ou+putina faina si condimentati cu sare +piper} din compozitia facuta se iau cantitati mici cu varful unei linguri si se pun in supa. Cand galustele s-au fiert supa e gata trebuie sa mai puneti piper si patrunjelul. Intr-un bol din care veti servi supa, puneti smantana {cantitatea e in functie de cata supa faceti, eu pun o smantana mica la 5portii} pe urma luati 1 polonic de supa si il amestecati cu smantana, repetati procedeul pana cand ati pus toata supa in bol {nu se pune toata supa dintr-o data peste smantana pentru ca au temp. diferite si nu va mai fi la fel de cremoasa}
Se serveste cu paine prajita unsa cu unt sau simpla.
Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html