Supa de gasca cu galusti

de Oana in Supe, 2 Feb 2010 | 14885 vizualizari

 

O supa excelenta pentru zilele friguroase de iarna, mai ales daca vii de la o joaca in zapada, te unge pe suflet!

 

INGREDIENTE

  • cateva bucati de carne de gasca (am pus aripile, pipotica si ficatelul)
  • 2 morcovi
  • o ceapa
  • un ardei gras
  • jumatate de telina
  • sare
  • patrunjel verde
  • Pentru galusti:
  • 2 oua
  • gris
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de gasca cu galusti:

Carnea de gasca se spala si se da intr-un clocot, se arunca spuma, se spala carnea si se pune la fiert in 3 l de apa. Eu am fiert cam 2 ore...ficatelul nu l-am pus la fiert de la inceput.

Intre timp se curata legumele, se spala, morcovii se taie rondele subtiri si celelalte legume cubulete.

Se adauga sare in supa si cand carnea este fiarta se pun legumele si ficatelul. Se lasa sa fiarba si se pregatesc galustile. Se separa galbenusul de albus. Albusurile se bat spuma, galbenusurile se freaca cu sare si se adauga apoi peste albusuri, amestecand cu mixerul la viteza mica. Se adauga grisul in ploaie (nu am masurat niciodata cat...depinde si cat de mari sunt ouale). Compozitia trebuie sa fie cremoasa, moale, ca si aluatul de clatite, putin mai gros. O sa inceapa sa se desprinda usor de marginile castronului si atunci nu mai puneti gris.

Se da focul mic la supa si se pun galustile cu o lingurita inmuiata de fiecare data in supa fierbinte. Dupa ce le-ati pus pe toate se da focul putin mai mare si cand incepe sa clocoteasca se adauga o cana cu apa rece peste galusti. Atentie, apa se pune in mana si se stropesc galustile! Altfel se pot sfarama!

Se lasa sa fiarba pana galustile se umfla, apoi se opreste focul si se presara patrunjel verde tocat fin. Se acopera oala cu capac si se lasa supa cel putin 15 minute sa se odihneasca. Intre timp se vor umfla galustile si mai mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de gasca cu galusti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Nicolae 1

03.02.2010, 07:55

Sylvia 1

03.02.2010, 11:11

Vai ce bunatate, vreau si eu imi place ce diversificat gatesti si cu ce carnuri sanatoase O sa retin si incerc reteta de galuscute ca imi place tare

Oana 1

03.02.2010, 16:23

Multumesc mult, Sylvia Nicolae, poftim la masa, mai avem galuscute

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Supa de pui cu legume