O supa tare gustoasa,cu galuste pufoase ,pe care baiatul meu o adora :)
Se portioneaza carnea daca e mai mare (piept) eu am folosit ciocanele, se curata de piele, se spala apoi se pune la fiert cu putina sare. Se spumeaza de cate ori este necesar.
In timp ce carnea fierbe curatam si spalam legumele apoi le toacam marunt (cubulete) fiecare cum prefera, eu ca sa-mi conving baiatul sa manance morcov ,il dau pe razatoarea mica sa nu-l observe prea tare :). Condimentam cu delikat cu gust de pui si piper negru. Dupa ce carnea a fiert se pun legumele, iar mai spre final adaugam si ardeiul.
Se fac galustele: se separa albusurile de galbenusuri,se bat albusurile spuma tare,galbenusurile se freaca cu putina sare si peste ele se adauga albusurile spuma. Se amesteca usor sa nu se lase,se adauga uleiul si piperul,se adauga grisul cate o lingura plina, pe rand. Se lasa la umflat putin la temperatura camerei
Cand legumele s-au fiert dam flacara la minim iar cu o lingurita punem gramajoare din compozitia de gris cu ou intorcandu-le pe ambele parti.
Cand sunt gata ,oprim focul si presaram patrunjel proaspat,tocat marunt .
Pofta Buna !