Supă de cocoş cu tăiţei de casă

de LidiaChivu in Supe, 20 Feb 2014 | 3887 vizualizari

 

Câte bordeie, atâtea moduri de a o prepara :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru tăiţei:
  • două ouă
  • o lingură de ulei
  • făină cât cuprinde(cam 3-4 linguri)
  • un praf de sare
  • Pentru zeamă:
  • aripile, ghearele, spatele şi târtiţa, pipota, gâtul şi căpăţâna cocoşului
  • un păstârnac
  • un morcov
  • două cepe
  • un ardei
  • 2-3 cartofi
  • verdeaţă
  • două lingură de sare grunjoasă
  • două linguri de bulion
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă de cocoş cu tăiţei de casă:

Carnea se spală foarte bine şi se pune la fiert cu o lingură de sare. În momentul în care clocoteşte, se spumează şi se aruncă apa. Carnea se spală din nou si se repetă paşii de mai sus, fără a se mai arunca, de data aceasta, apa şi fără lingura de sare, lăsându-se să fiarbă aprox. o oră. În acest timp, se pregătesc tăiţeii şi se curăţă legumele. Pentru a prepara tăiţeii, avem nevoie de un castron în care spargem cele două ouă, adăugăm praful de sare şi o lingură de ulei şi le batem bine. Mai apoi, se adaugă făina în ploaie şi se amestecă uşor, cu furculiţa pe care am folosit-o mai devreme, până când amestecul capătă consistenţa unui aluat.

Se răstoarnă aluatul pe blat, pudrat în prealabil cu făină şi se amestecă timp de 1 minut. Coca trebuie să aibă o consistenţă uşor elastică.

Aceasta se împarte in două bucăţi: una se dă deoparte, iar cealaltă se întinde cu sucitorul sau cu o sticlă, cât de subţire posibil. Se pudrează din belşug cu făină, se rulează şi se taie în două. Cu un cuţit subţire, coca se taie cât mai fin, obţinându-se, astfel, tăiţeii. Operaţiunea se repetă şi cu restul de aluat. Tăiţeii se lasă deoparte, urmând să ne ocupăm de legume. Se spală şi se curăţă legumele; păstârnacul, morcovul, ardeiul şi ceapa se taie cubuleţe. Cartofii se taie, pe lung, în patru sau în şase. Adăugăm legumele peste carnea lăsată la fiert şi, până când acestea dau în clocot, ne întoarcem la tăiţei. Folosind o sită sau o strecurătoare mai mare, cernem tăiţeii de excesul de făină. Când zeama clocoteşte, se adaugă uşor, pe margine, tăiţeii. Din acest moment, supa se mai lasă pe foc (mic spre mediu) 20 de minute.

După ce trec cele 20 de minute, se adaugă şi lingura de sare, cele două linguri de bulion şi verdeaţa. Închideţi focul şi, cum ar spune mama, hai la masă! Spor!

 

TIPS-URI

1

Timpul de fierbere a cărnii variază în funcţie de carnea folosită.

2

După ce am adăugat tăiţeii, se amestecă uşor cu lingura in supă, pentru a nu se lipi si pentru o fierbere mai bună.

3

Odată cu verdeaţa, se mai pot adăuga şi trei căţei de usturoi tocaţi mărunt, pentru o aromă deosebită!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă de cocoş cu tăiţei de casă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

mamaieelena 1

21.02.2014, 12:05

Irina 1

05.03.2014, 15:42

Mmmm, numai buna ar fi acum, pe frigul asta! Si cu taitei facuti in casa...

LidiaChivu 1

06.03.2014, 23:16

Intr-adevar, Irina! Frigul, supa si povestea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa de pui cu taietei de casa