Supa de ardei rosii dulci cu galuste de branza

de RuxyRux in Supe, 15 Noi 2010 | 5608 vizualizari

 

Sucul de portocale ofera supei o aroma incredibil de fina si de placuta, ardeii rosii dau culoare si incanta privirea, galustele fac un contrast grozav cu supa...ce poate sa fie mai bun?

 

INGREDIENTE

  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa mare curatata si taiata felii subtiri
  • 4 catei de usturoi curatati si zdrobiti
  • 1 morcov mijlociu curatat si taiat rondele
  • 1 cartof mare curatat si taiat felii subtiri
  • 3 ardei rosii mari taiati marunt
  • 4 rosii mari proaspete rase
  • 3 fasii subtiri de coaja de portocala
  • 1/2 lingurita rasa ghimbir macinat
  • 300 ml apa
  • sucul de la 3 portocale mari
  • 1/2 lingurita sare
  • piper proaspat  
  • Pentru galuste:  
  • 250 gr branza( feta, urda sau ricotta ce doriti)
  • 1 ou
  • 1 albus
  • 60 gr faina
  • 1/2 lingurita sare
  • piper proaspat
  • 3 lingurite patrunjel tocat    
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de ardei rosii dulci cu galuste de branza:

Se incinge uleiul intr-o cratita adaugam si o lingura de apa, punem ceapa si o sotam 5 minute. Procedam la fel si cu urmatoarele legume in ordine: morcov, cartof, ardei...lasam pe foc  mic cu capac 5-10 min cu grija sa nu se arda pana se inmoaie ardeii.

Intr-o alta tigaie, punem lingura de ulei adaugam usturoiul si rosiile si sotam 2-3 minute.

Adaugam peste ardeii din oala, turnam apa, jumatate din sucul de portocale, ghimbirul si lasam sa fiarba 15 minute.

Intre timp ne ocupam de galuste.

Amestecam intr-un vas, branza, ouale, faina, sarea, piperul si patrunjelul. Cu o lingura turnam in supa aproximativ 16 galuste,  si se fierbe supa maxim 10 minute avand grija sa nu le zdrobim. Scoatem galustele cu spumiera. scoatem si coaja de portocala, apoi pasam supa intr-un blender, adaugand si restul de suc de portocala.

Dam din nou pe foc dar fara sa fierbem, adaugam galustele si servim...

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de ardei rosii dulci cu galuste de branza" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (13)

RuxyRux 1

19.11.2010, 16:44

Eiii ne pacalesc cu iarna..sau eu cel putin asa vreau sa cred

horia 1

05.02.2012, 21:43

o noutate pentru mine.arata superb!

RuxyRux 1

05.02.2012, 21:49

Horia multumesc ca mi-ai adus aminte...a fost disperant de buna...am sa o refac curand...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de ciuperci de padure cu migdale