Supa cu taietei de casa

de Dya Daniela Andrei in Supe, 11 Mar 2012 | 4615 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • taietei pentru care avem nevoie de 2 oua si faina cat cuprinde
  • ardei gras rosu/verde
  • 2 linguri cu ulei
  • morcov
  • ceapa
  • telina
  • pastarnac
  • 2 cartofi
  • patrunjel proaspat
  • sare dupa gust, un praf de piper, tarhon si busuioc
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa cu taietei de casa:

Tocam legumele si le punem la fiert in 2 l de apa.

Intre timp pregatim taieteii: amestecam ingredientele cu o lingura pana se omogenizeaza (daca este necesar mai adaugam faina); cand aluatul capata consistenta il framantam bine, presaram faina pe o suprafata plana, asezam aluatul si cu sucitorul il intindem intr-o foaie subtire (pe cat posibil); dupa ce am intins foaia, o tapetam cu faina pentru a ii grabi procesul de uscare. O lasam asa pentru 10-15 minute, apoi, rulam foaia si o taiem in fasii subtiri, se rasfira  si se lasa la uscat; inainte de a ii adauga in supa, taieteii trebuiesc cernuti pentru a elimina surplusul de faina.

Cand au fiert legumele adaugam cartofii taiati cuburi, potrivim cu ulei si condimente, si, lasam sa fiarba impreuna pana  cand cartofii devin fragezi. Acum putem adauga taieteii, lasam sa dea intr-un clocot si gata supa! Trebuie doar sa mai presaram verdeata tocata marunt.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu taietei de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu zmeura si ciocolata de post

de Rocsi 9

ieri la 20:40

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

pe 15.11 la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supă cremă de broccoli