Tocam legumele si le punem la fiert in 2 l de apa.
Intre timp pregatim taieteii: amestecam ingredientele cu o lingura pana se omogenizeaza (daca este necesar mai adaugam faina); cand aluatul capata consistenta il framantam bine, presaram faina pe o suprafata plana, asezam aluatul si cu sucitorul il intindem intr-o foaie subtire (pe cat posibil); dupa ce am intins foaia, o tapetam cu faina pentru a ii grabi procesul de uscare. O lasam asa pentru 10-15 minute, apoi, rulam foaia si o taiem in fasii subtiri, se rasfira si se lasa la uscat; inainte de a ii adauga in supa, taieteii trebuiesc cernuti pentru a elimina surplusul de faina.
Cand au fiert legumele adaugam cartofii taiati cuburi, potrivim cu ulei si condimente, si, lasam sa fiarba impreuna pana cand cartofii devin fragezi. Acum putem adauga taieteii, lasam sa dea intr-un clocot si gata supa! Trebuie doar sa mai presaram verdeata tocata marunt.
Pofta buna!