TIP: galustele pentru supa se prepara primele ca sa se umfle si sa iasa bune, sa nu se farame sau sa iasa tari.La 1 ou 4 linguri de gris, la 2 oua 8 linguri de gris dublam compozitia s.a.m.d.
Intr-o cratita punem 2 litri de apa la fiert cu 2 linguri de ulei. Cand apa a inceput sa clocoteasca punem morcovul taiat feliute, ceapa taiata marunt, pastarnacul taiat cubulete si lasam sa fiarba bine.
Dupa ce au fiert legumele pregatim rosiile cu frunzele uscate de telina.(sau proaspete).Adaugam in supa rosiile si telina, adaugam sarea. In timp ce fierbe supa pregatim galustele. Amestecam Ouale cu grisul si un praf de sare si le lasam sa se umfle.
Adaugam galustele in supa. Luam incet din compozitia de galuste preparata cu lingurita si punem in supa una cate una, focul il dam incet sa nu se farame si mai lasam putin sa fiarba dupa care adaugam leusteanul.