"Retete de post creative"
A ieșit tare gustoasă și sățioasă, aceasta supa crema de linte, iar chimenul și boiaua afumată chiar i-au înnobilat gustul!
Curățăm cartoful, îl spălăm, îl tocăm în cuburi și îl punem la fiert în apă cu sare. Curățăm ceapa, o tocăm solzișori și o călim în ulei încins. Curățăm morcovul, îl dăm pe răzătoare și îl adăugăm peste ceapă. Măcinăm chimenul, dar păstrăm și câteva semințe pentru la final. Spălăm verdeața și o tocăm mărunt. ând cartoful începe să se pătrundă, după ce îndepărtăm spuma formată, adăugăm peste el conservele de linte. Adăugăm și ingredientele călite și lăsăm totul să fiarbă până ingredientele încep să se sfărâme. Scurgem o parte din lichid și trecem restul prin blender până obținem un piure consistent. Diluăm piureul cu zeama oprită, până ajungem la consistența dorită, a unei supe-cremă ușor cursivă. Adăugăm câte puțin din condimente: piper,boia, cimbru, precum și 2 căței de usturoi răzuiți și punem din nou supa-cremă pe foc. O lăsăm să ajungă la punctul de fierbere, o gustăm și îi potrivim gustul cu sare, condimente și usturoi, precum și cu zeamă de lămâie, pentru că este ușor dulceagă. Servim delicioasa supă cremă de linte cu chimen și boia afumată, cu pâine prăjită sau crutoane aromate. Dacă nu suntem în zi de post, merge la fix și cu puțin bacon afumat și crocant.