Prepar destul de des supa crema de linte deoarece sunt fan. De data asta am incercat o varianta cu ardei kapia copt.
Spalam lintea in mai multe ape, apoi o punem intr-o oala si adaugam apa. Apa trebuie sa acopere lintea si sa treaca cu vreo doua degete. Punem la foc impreuna cu morcovul, ceapa, foile de dafin, putina sare si crenguta de cimbru.Spumam de cate ori este nevoie si fierbem pana legumele sunt moi.
Intre timp coacem ardeii kapia, ii descojim si le scoatem cotorul cu seminte,(eu i-am avut la congelator). Taiem ardeii kapia fasii mai mici, ii adaugam in ciorba, apoi scoatem foile de dafin si crenguta de cimbru si mixam bine compozitia. Adaugam piper, sare dupa gust, boia iute si dulce(doar daca vrem ca supa crema sa fie mai rosie) si punem din nou la foc sa mai dea cateva clocote. Adaugam apa cat este nevoie, sa nu fie prea groasa.Servim supa crema fierbinte acrita cu zeama de lamaie alaturi de crutoane sau felii de paine pe care le-am stropit cu ulei de masline, oregano si busuioc uscat si le-am uscat in cuptor la temperatura medie.Presaram deasupra putin ulei de masline.
1
lintea rosie fierbe foarte repede de aceea nu este nevoie sa o punem la inmuiat inmainte,
2
puteti servi supa crema dulce sau acrita cu zeama de lamaie.