Supa crema de legume cu svaiter

de Oana in Supe, 11 Noi 2009 | 8597 vizualizari

 

Este excelenta, rapida si hranitoare! Neaparat trebuie sa incercati!

 

INGREDIENTE

  • 2 catofi mari
  • 2 morcovi
  • o radacina de patrunjel
  • o ceapa
  • un ardei gras
  • o telina
  • un dovlecel
  • 2 linguri pline cu smantana
  • 50 g unt
  • 200 g svaiter
  • sare
  • piper alb
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de legume cu svaiter:

Legumele se curata de coaja, se spala si se taie cuburi mari. Se pun intr-o oala adanca, se adauga 2 l de apa si se lasa sa fiarba cam 30 de minute, pana ce toate legumele sunt moi.

Se ia oala de pe foc si se paseaza legumele cu mixerul vertical, direct in zeama in care au fiert. Se adauga untul si smantana dizolvata in putina supa. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se pune iar oala pe foc, amestecand in continuu cu un tel, pana incepe sa clocoteasca. Se opreste focul.

Svaiterul se taie mai intai feliute subtiri si apoi cubulete. In fiecare bol se pune mai intai svaitel, cam 2 linguri, apoi supa. Se decoreaza cu smantana, feliute de svaitel si patrunjel verde taiat fin.

TIPS-URI

1

Supa crema se prepara a consistenta dorita. Daca vi se pare prea groasa, smantana se poate subtia intr-o cana cu lapte, apoi se adauga in oala.

2

Se pot folosi legumele preferate.

3

Se poate imbogati si cu 2 galbenusuri de ou, care se amesteca cu smantana si putina supa, apoi se toarna in oala si se amesteca in continuu cu telul.

4

Se serveste cu crutoane.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de legume cu svaiter" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Michelle 1

11.11.2009, 20:52

frumoasa prezentare!

ANCA 1

11.11.2009, 22:03

hmmm, imi ploua-n gura!!

Oana 1

11.11.2009, 22:26

Ma bucur ca va place! Stef a mancat si la pranz si seara , iar eu am papat doua portii la pranz Piticului nu i-am pus svaiter, ca se intindea, mama dar ce bunaaaa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]