Este excelenta, rapida si hranitoare! Neaparat trebuie sa incercati!
Legumele se curata de coaja, se spala si se taie cuburi mari. Se pun intr-o oala adanca, se adauga 2 l de apa si se lasa sa fiarba cam 30 de minute, pana ce toate legumele sunt moi.
Se ia oala de pe foc si se paseaza legumele cu mixerul vertical, direct in zeama in care au fiert. Se adauga untul si smantana dizolvata in putina supa. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se pune iar oala pe foc, amestecand in continuu cu un tel, pana incepe sa clocoteasca. Se opreste focul.
Svaiterul se taie mai intai feliute subtiri si apoi cubulete. In fiecare bol se pune mai intai svaitel, cam 2 linguri, apoi supa. Se decoreaza cu smantana, feliute de svaitel si patrunjel verde taiat fin.
1
Supa crema se prepara a consistenta dorita. Daca vi se pare prea groasa, smantana se poate subtia intr-o cana cu lapte, apoi se adauga in oala.
2
Se pot folosi legumele preferate.
3
Se poate imbogati si cu 2 galbenusuri de ou, care se amesteca cu smantana si putina supa, apoi se toarna in oala si se amesteca in continuu cu telul.
4
Se serveste cu crutoane.