Supă cremă de ciuperci ( de post )

de Rita Ilies in Supe, 10 Ian 2014 | 4297 vizualizari

 

Istoria artei culinare arată că supele au fost preparate prima dată înainte de anul 6000 îHr. N-am găsit prea multe informații legate de regiunea unde a luat naștere sau cine a pregătit-o pentru prima dată, însă oriunde și oricine ar fi fost, a revoluționat alternativele alimentare ale omului. Se spune că Franța ar fi ”mama supelor”, deoarece bucătăria franceză este cea care a ”descoperit” majoritatea supelor pe care le cunoaștem azi.
Radu Anton Roman spunea așa: ”Cine a învățat să facă cinci ciorbe diferite poate să facă și o sută, din orice, fără nicio carte de bucate.”
Azi am ales supa cremă. E hrănitoare și numai bună pentru o zi de post sau pentru cei care preferă mâncarea sănătoasă. :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 500 g ciuperci brune
  • 2 cartofi potriviți
  • 4 căței de usturoi
  • un morcov
  • o ceapă mică
  • o bucățică dintr-o rădăcină de țelină
  • două linguri cu ulei de arahide
  • un praf de cuișoare
  • un praf de nucșoară
  • sare și piper după gust
  • pătrunjel verde tocat
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă cremă de ciuperci ( de post ):

Legumele, mai puțin ciupercile și ceapa, se curăță, se taie și se pun la fiert într-un litru de apă cu sare. Între timp, ceapa se călește împreună cu ciupercile în uleiul de arahide.

Odată fierte, legumele se scot din apă cu o spatulă și se toacă cu ajutorul unui blender. Se adaugă apoi ciupercile călite, usturoiul pisat și condimentele. Crema obținută se lungește cu apă rămasă de la legumele fierte (recomand să se arunce jumătate din apă și să se folosească partea mai concentrată).

În farfurie se presară pătrunjelul. Se servește cu nuci și crutoane.

TIPS-URI

1

Dacă vă rămâne și pentru a doua zi și vă place carnea, puteți adăuga smântână și bucățele de șuncă afumată prăjită. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă cremă de ciuperci ( de post )" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta gustoasa de Supa crema de mazare, cu crutoane