Ouale se spala si se vor dezinfecta, se clatesc cu apa rece, se va separa albusurile de galbenusuri. Laptele se fierbe, faina se va cerne.
Vom face o crema dupa cum urmeaza: galbenusurile(12) se amesteca cu 100 g de zahar, cu faina, 200 ml de lapte rece, esenta de vanilie si se amesteca bine, pentru inceput galbenusurile cu zaharul, dupa ce acesta s-a dizolvat se pun celelalte ingrediente.
Aceasta compozitie se va subtia cu restul de lapte caldut(800 ml) si se va fierbe la foc moderat 10 minute, amestecandu-se incontinuu pentru a nu se prinde. Dupa ce s-a facut o crema in care nu trebuie sa existe aglomerari(cocoloase) se va lua de pe foc si se lasa la racit.
Separat vom bate albusurile cu un praf de sare, dupa ce au prins volum se va adauga treptat zaharul(150 g) si se bate bine pana albusurile sunt batute spuma.
Dupa care acestea se vor amesteca cu crema fiarta si racita. Compozitia obtinuta se va portiona si se va turna in timbale(vase mici de ceramica pentru copt la cuptor)) unse in prealabil cu unt şi tapetate cu faina. Se vor da la cuptor la inceput la temperatura mica ulterior la temperatura moderata, la 180°C, timp de 20 de minute. Se serveste cald pudrat cu zahar pudra sau cu toping de dulceata.
Pofta Buna!