foarte gustos si cu foetaj merge repede si ies foarte fragede
Dovleacul il dam prin razatoare si il punem la calit cu zaharul tos si vanilat, untul si lasam pana scade toata zeama. Il lasam sa se raceasca sa nu fie fierbinte cand il punem in aluat ca se imoaie aluatul (la fel procedam si cu merele).
Punem aluatul pe planseta de lucru care in prealabil a fost lasat la decongelat 35 minute la temperatura camerei. Eu foile care le cumpar sant mai groase si le intind cu sucitorul mai subtiri, taiem in 4 si punem cate o lingura de dovleac, (forma o puteti da cum doriti) Eu l-am rulat normal si la capete l-am apasat cu furculita ca sa nu iasa dovlecul.
Le punem in tava cu hartie de copt si le ungem cu galbenus amestecat cu putin zahar si dam la copt 15-20 minute pana se rumenesc,dupa care se lasa putin la racit si se pudreaza cu zahar pudra.
1
eu am facut portie dubla adica dintr-un kg de foietaj am facut jumatate cu dovleac si jumatate cu mere la umplutura cu mere am pus 6 mere,5 linguri zahar putina scortisoara si unt cat o nuca.