Strudel racoritor de vara
Visinile se amesteca cu 8 linguri de zahar si cu grisul (daca sunt prea zemoase mai adaugam o lingura de gris).
Branza dulce se amesteca cu 3 oua, 6 linguri de zahar si zaharul vanilinat.
Se aseaza o foaie de placinta pe un prosop sau o folie, se pensuleaza cu ulei si se pune din umplutura cu branza la una dintre margini.
Se ruleaza strans cu ajutorul prosopului sau foliei si se pastreaza la capatul opus celui de unde am inceput rularea.
Se continua cu o alta foaie, se unge cu ulei,se pune umplutura de visine si se ruleaza strans, ruloul rezultat fiind lipit de primul.
Se ia doua foi de placinta, se pensuleaza cu ulei si se incepe rularea din partea opusa, ruland in interiorul foilor primele doua rulouri cu umpluturi
Se obtin patru strudele care se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se preseaza usor capetele sa nu iasa umplutura si se pensuleaza cu ulei.
Oul ramas, 2 linguri de zahar si smantana se amesteca bine si se distribuie pe toata suprafata strudelelor.
Se dau la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aprox. 40 min pana se rumenesc frumos.
Se lasa sa se raceasca, se portioneaza si se presara cu zahar pudra inainte de a fi servite.
Pofta buna!