Stir fry de pui cu sos Hoisin

de Brindusa in Pui, 16 Apr 2010 | 7383 vizualizari

 

De cate ori intru prin magazine, caut poate gasesc ingredienta exotice. Acest sos a fost luat din Braila asta iarna. Iata ca i-a venit randul si lui.

 

INGREDIENTE

  • 500 g piept de pui, taiat bucatele mici
  • 1 borcan fasole verde fideluta
  • 3 catei usturoi, tocati marunt
  • 4 cm ghimbir, tocat marunt
  • 2 cepe verzi, tocate marunt
  • 1 legatura patrunjel, tocata marunt
  • 3 linguri sos Hoisin
  • zeama de la 1/2 lamaie (sau dupa gust)
  • 1/4 lingurita praf chilli (sau dupa gust)
  • 3 linguri ulei de porumb
  • orez, ca garnitura
  • ceapa verde, patrunjel si lamaie ca garnitura
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stir fry de pui cu sos Hoisin:

Sosul Hoisin are un gust dulce- sarat si de aceea nu mai e nevoie sa folosesti sare.

Pune uleiul sa se incalzeasca foarte bine intr-un wok. Adauga puiul si stir - fry pana ce devine auriu. Adauga usturoiul, ghimbirul si ceapa si stir- fry 3 minute. Atentie sa nu se arda. Adauga fasolea, sosul hoisin, chilli si cateva linguri de apa, pentru ca sosul e foarte gros. Amesteca incet si lasa pana ce puiul e facut. Pune patrunjelul si zeama de lamaie, potriveste gustul dupa cum iti place.

Serveste cu garnitura de orez, presarat cu ceapa verde si patrunjel

 

TIPS-URI

1

Sosul Hoisin este facut din boabe de soia fermentate, zahar, sos de soia sau de stridii, otet, ulei de susan si diferite condimente. E destul de greu sa fie reprodus acasa. La noi se gaseste destul de greu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Stir fry de pui cu sos Hoisin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

danym 1

14.09.2010, 09:37

La Dragonul Rosu 1 , la etaj este un magazin cu produse chinezesti, unde gasesti tot ce vrei la preturi bune.

danym 1

14.09.2010, 09:40

Daca-mi permiti un sfat, niciodata la retetele chinezesti sau orientale in general nu folosesti ulei de masline. Poti folosi fara probleme uleiul de floarea soarelui. Uleiul de susan este in special pentru aroma, nu se foloseste la prajit .

Brindusa 1

11.10.2010, 19:05

Nu ma deranjeaza sfaturile, danym. Dar unde ai vazut ca folosesc ulei de masline? Eu am scris de porumb.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Snitel milanez