Stelute cu vanilie

de nyana in Prajituri, 23 Dec 2009 | 3612 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300g faina
  • 75g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150g unt
  • 2 picaturi esenta de vanilie
Portii: 50
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stelute cu vanilie:

Se amesteca faina cu zaharul tos si zaharul vanilat. Se adauga esenta de vanilie si untul; cu mainile reci se framanta rapid aluatul. Se formeaza o bila de aluat se infasoara in folie transparenta si se introduce la frigider timp de 30 minute.

Se incinge cuptorul la 180 grade , pe planseta tapetata cu faina se intinde o foaie de aluat groasa de 4 mm; se decupeaza din ea cca 50 stelute  cu o forma speciala. Se aseaza pe tavi tapetate cu hartie de copt; se coc fursecurile la cuptor cca 12 minute. Se scot din tava si se la sa la racit. Se pudreaza cu zahar  pudra amestecat cu cuisoare macinate , sau cu cacao.

Daca ti-a placut reteta noastra "Stelute cu vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (1)

ionela2682 1

11.03.2010, 19:30

stelute ,stelute,frumoase stelute!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

ieri la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura turnata cu mere