topping simplu cu branza , sos de rosii si busuioc, de data asta forma aluatului e speciala-linguri numai bune de apucat direct cu mana.Crocant , sfaramicios la coada si cremos de la branzica topita la cuptor impreuna cu gustul de rosie si busuioc! delicioase!
pt. o tava de cuptor: daca aveti timp de framantat si dospit puteti folosi aceasta reteta de aluat inspirata de la Adi Hadean :
pt.topping :
La aluat procedam exact ca la cel de paine, adica il framantam vreo 10-15 minute, daca vreti si stiti sa-l si aruncati in sus de cateva ori, ca cica " ia aer" si se face mai bun, apoi il dospim la cald vreo ora sub prosopel curat (atentie sa nu miroase a balsam de rufe, folositi unul spalat separat cu mana, aerisit si uscat la soare, atat).Apoi intindem aluatul si decupam aproximativ formele de lingura , sus mai ca un oval si continuam cu taiatul pana in jos cat de lunga vrem sa fie coada lingurii.Apoi intervenim cu mana si mai ajustam si aranjam, ca sa capete exact forme de linguri.Apoi cu varful unui cutit ne jucat si taiem incrucisat aluatul ce reprezinta cozile de linguri.Ungem cu putin sos de rosii si presaram si condimentele pe cozi iar pe partea mai lata a lingurii duap ce ungem cu sos, presaram bucatele de branza moale si cubulete de rosii si busuioc deasupra.
*Sosul se face din ingredientele descrise care se fierb putin in craticioara pana ce se ingroasa putin.DAR daca nu aveti timp sau ingredinetele descrise puteti folosi foarte bine ketch-up -ul din frigider :) mama nu se supara ...
Cuptorul se incinge anterior la 200 g si apoi coacem pe gratarul din mijloc pana se rumeneste.Sunt super delicioase si haioase!
1
in loc de sos de casa puteti folosi ketchup;
2
in loc de aluat facut in casa puteti folosi aluat congelat de pizza Bella de la supermaket;