Spooky Cake

de laylalala in Dulciuri, 29 Apr 2010 | 4466 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru checul cu scortisoara
  • 100 gr unt, la temperatura camerei
  • 100 gr zahar brun
  • 2 lingurite esente de vanilie
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 2 oua
  • 150 gr faina
  • 1 lingurita scortisoara
  • ¼ lingurita bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare
  • 125 ml iaurt gras
  • Pentru checul de ciocolata
  • 100 gr unt, la temperatura camerei
  • 100 gr zahar brun
  • 2 lingurite esente de vanilie
  • 2 oua
  • 120 gr faina
  • 30 gr cacao
  • ¼ lingurita bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare
  • Pentru crema
  • 1 plic pudding de caramel
  • 1 plic pudding de vanilie/frisca
  • 1 litru de lapte
  • 5-6 linguri zahar
  • Pentru décor
  • pasta din jeleu 
  • bomboane
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spooky Cake:

Pentru checul cu scortisoara
Incalzeste cuptorul la 160ᵒC.Unge cu unt si tapeteaza cu faina o tava patrata de 20 cm.
Bate untul cu zaharul.Adauga vanilia si coaja de lamaie.Adauga ouale, cate unul pe rand, mixand bine.Intr-un vas amesteca faina cu scortisoara, bicarbonatul si sarea.Adauga ½ din cantitatea de amestec de faina in cel cu oua si mixeaza-le.Adauga iaurtul, amesteca, apoi adauga restul de amestec cu faina.
Pune aluatul obtinut in tava si coace-l 55-65 minute, pana la inserarea unei scobitori in centru, aceasta va iesi curata, apoi lasa-l sa se rceasca complet.

Pentru checul de ciocolata
Bate untul cu zaharul.Adauga vanilia si ouale, cate unul pe rand, mixand bine. Intr-un vas amesteca faina cu cacaoa, bicarbonatul si sarea.Mizeaza impreuna cele 2 compozitii, apoi pune aluatul obtinut in tava si coace-l 55-65 minute, pana la inserarea unei scobitori in centru, aceasta va iesi curata.Lasa checul sa se rceasca complet.

Pentru crema
Prepara cele 2 pudding-uri comform intructiunilo de pe ambalaj si lasa-le sa se raceasca.

Pentru asamblare
Taie checul cu scortisoara in jumatate, pe orizontala.Unge primul blat cu ½ cantitate din pudding-ul cu caramel, apoi aseaza deasupra celalat blat.Unge intreg checul cu pudding-ul de caremel ramas.
Taie o parte din checul de ciocolata in dreptunghiuri mici, asemena unor caramizi.Trebuie sa ai atatea caramizi cat sa poti inconjura apropae tot checul cu scortisoara.Din restul de chec de ciocolata taie diferite forme de sicrie si/sau fantome.Imbraca sicriile si fantomele in pasta de jeleu si decoreaza-le dupa dorinta.
Cladeste “caramizile” pe marginile checului cu scortisoara, lipindu-le cu pudding de vanilie, cu ajutorul unui cornet.Aseaza sicriile si fantomele deasupra tortului si decoreaza-l cu diferite bomboane.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spooky Cake" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Foietaj cu branza si iaurt