S de la Sicilia?
O paine minunata de un auriu pal, imbogatita cu aroma de susan. Se combina perfect cu branza.
1.Amestecati grisul, faina sarea si faceti o gropita la mijloc.
2.Intr-un vas mic amestecati drojdia cu jumatate din cantitatea de apa. Adaugati drojdia la amestecul de faina si gris impreuna cu uleiul de masline si turnati restul de apa treptat( s-ar putea sa nu fie nevoie de toata cantitatea de apa). Obtineti un aluat mai tare.
3. Framantati 8-10 minute aluatul pana cand devine elastic si neted, Asezati alatul intr-un vas uns cu ulei de masline si deasupra acoperiti cu o folie unsa cu ulei. Lasati-l sa dospeasca intre 60 si 90 de minute pana isi dubleaza volumul.
4. Rasturnati alatul pe o suprafata infainata, framantati usor si turtiti putin aluatul dandu-i o forma alungita de vreo 50 cm. Modelati-l in forma literei " S".
5. Mutati cu atentie aluatul in tava de copt pregatita( tapetata), acoperiti-l cu ulei si lasati la dospit inca 30-45 de minute, sau pana isi dubleaza volumul.
6. Intre timp preincalziti cuptorul la 220 grade/7 gaz. Stropiti aluatul cu putina apa, presarati semintele. Coaceti timp de zece minute. Pulverizati apa in interiorul cuptorului de 2 ori in timpul acesta. Reduceti temperatura la 200 grade si mai coaceti 25- 30 de minute, sau pana cand painea devine aurie.
Mutati painea pe un gratar sa se raceasca.