Spanac scazut

de nana in Mancaruri de post, 4 Mar 2010 | 23871 vizualizari

 

pentru ca vine primavara si pentru ca il gasesti de cumparat proaspat cules si pentru ca mamica mea m-a invatat cum sa-l prepar; o mancarica de post, foarte gustoasa si satioasa... noi mancam toti in casa spanac, si ne place foarte mult; il poti combina cu ochiuri de oua, carnaciori, chiftelutze... eu il mananc cu rosii :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg spanac
  • 1 caciulie usturoi
  • 5 linguri de ulei
  • 2 linguri faina
  • 3 lingurite sare
  • 1 lingurita rasa boia dulce
  • 4 litrii apa (pt fiert spanac)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac scazut:

Mai intai pui apa la fiert cu 2 lingurite de sare; intre timp speli spanacul si cand apa clocoteste pui spanacul si il lasi 15 min la fiert. Apoi, strecori bine spanacul si din apa in care a fiert, se opresc 5 polonice de apa; si, toci bine-bine snanacul.

Separat, tai usturoiul foarte marunt si il pui la calit intr-o cratita - cam 1 min - dupa care pui boia si amesteci de 2-3 ori si apoi pui spanacul tocat si amesteci bine; apoi, pui cele 5 polonice de apa pe rand si amesteci pana se incorporeaza si pui cratita la fiert 5 min.

Din faina si 1/2 cana de apa faci o ingrosala si o pui peste spanacul fiert (amesteci bine sa nu se faca cocoloase) si mai lasi la fiert 5 min, la foc mic.

Si gata... poftim la masa. Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac scazut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

tiby 1

24.04.2010, 10:50

foarte bun spanacul... si sanatos ! acuma, nu vreau sa fiu rau... dar daca il servesti alaturi de ochiuri de oua, carnaciori sau chiftelute atunci mai bine il faci cu lapte sau smantana in loc de cele 5 polonice de apa...e mult mai gustos... reteta ta e perfecta pt post dar alaturi de alte produse de post (din soia de ex.)...

nana 1

03.05.2010, 23:39

da, ai mare dreptate, poate fi facut si cu lapte

nana 1

04.05.2010, 11:24

insa atunci n-ar mai fi de post, si eu am trecut reteta ca mancare de post

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Vinete chinezesti in sos picant 酸辣茄子