O reteta pe care mi-a impartasit-o nasica mea :), de muult si o fac cu mare placere! Este foarte gustoasa alaturi de un piure de cartofi.
Spanacul se curata de codite si cotoare si spala frunza cu frunza, sub jet de apa rece, apoi se lasa la scurs intr-o sita mare. Se fierbe o oala cu apa si putina sare, iar cand clocoteste se opreste focul si se pune spanacul. Se indeasa bine in apa clocotita si se acopera oala cu capac pentru 5 minute. Se scoate apoi cu o spumiera in sita si se lasa la scurs si la racit.
Pieptul de pui se taie fasiute subtiri, iar ceapa cubulete. Intr-o craticioara se pune putin ulei, se adauga pieptul si ceapa plus o cana cu apa fiarta. Se adauga condimentele dupa gust si se acopera oala, lasand sa fiarba inabusit 10-15 minute. Se amesteca din cand in cand.
Spanacul se scurge de zeama si se taie fasii subtiri, apoi se adauga peste pui, plus o cana mare cu apa fiarta. Se acopera iar oala si se inabuseste 10 minute.
La final se sparg ouale peste spanac si se amesteca lejer, formand zdrente de ou.
Se serveste cu patrunjel verde si smantana, alaturi de paine proaspata.
1
Se poate adauga spre final usturoi verde taiat rondele fine sau 1-2 catei de usturoi pisati.