Sau spanac cu muschi,ca a lui Popey Marinarul,pentru Olive fara muschi....
A inceput sezonul ''verziturilor'' si daca acum cand sunt crude si bune nu mancam,mai tarziu nu mai au acelasi gust,parerea mea...
Pentru cei ce tin post, renunta la ou...
Incepem cu partea migaloasa, adica curatatul spanacului, frunza cu frunza, apoi il spalam bine in cel putin 2 ape sa nu ramana impuritati. Punem o oala pe foc cu apa si cand clocoteste bagam spanacul acolo si-l oparim. Lasam la scurs dupa ce-l scoatem din apa, apoi il taiem in parti mai mici, nu foarte mici, mie imi place sa simt spanacul nu sa-l fac ''pasta''.
Taiem ceapa marunt si o punem la calit cu putina sare, pana se inmoaie si devine sticloasa. Adaugam pasta de bulion, pe care o desfacem cu niste zeama in care am oparit spanacul, lasam sa fiarba cca 5 minute si adaugam si spanacul. Dam focul mai mic si lasam sa fiarba cca 20-25 minute.
1
in apa in care oparim spanacul punem 1 lingurita sare
2
am adaugat 1 lingurita de ''10 legume amestec'' cu 15 min inainte sa fie gata