Sursa de inspiratie pentru aceasta reteta este Julie....................multumesc Julie , a fost un deliciu!
Fierbem pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet apoi le scurgem si le clatim bine in apa rece.
Se spala dovlecelul si vanata si se taie cubulete(nu am curatat de coaja nici vanata si nici dovlecelu).Ardeiul gras se spala si apoi se curata in interior de seminte si nervuri dupa care se taie si el in cuburi mai mari.
Punem legumele intr-o tigaie cu ulei, condimentam cu sare si piper si lasam pana cand acestea se inmoaie .Separat calim usturoiul curatat si taiat rondele .Adaugam peste usturoiul calit pasta de rosii , cimbrul si foaia de dafin.Daca sosul este prea gros putem adauga putina apa(eu am adaugat).Mai lasam pe foc cateva minute ( circa 5) dupa care adaugam sosul obtinut peste legumele calite si amestecam .
Acum ne ocupam de paste....adaugam peste ele o lingura cu ulei de masline, putin busuioc, patrunjel verde taiat marunt ,sare si apoi amestecam bine.
Servim pastele cu sosul cald preparat mai sus.
Pofta buna!