Spaghetti cu fructe de mare

de Cocktail_of_Senses in Spaghete, 8 Mar 2014 | 6069 vizualizari

 

Pentru o zi asa speciala am preparat ceva pe masura asteptarilor, zic eu. Si pentru ca totul sa iasa perfect am folosit minunatul dispozitiv Philips Multicooker, care nu numai mi-a usurat treaba, dar a oferit preparatului un plus de savoare.

 

INGREDIENTE

  •  400 g mix fructe de mare (creveti, midii, surimi, calamar)
  •  1 pachet de spaghete de foarte buna calitate (preferabil bio)
  •  50 ml vin alb
  •  3 catei de usturoi
  •  6-7 linguri sos sweet chilli
  •  150 ml pasta de tomate (preferabil facuta in casa)
  •  1 legatura patrunjel
  •  5 rosii uscate
  •  un cubulet unt
  •  ulei de masline
  •  putin chilli uscat pisat
  •  sare de mare
  •  piper proaspat macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti cu fructe de mare:

Fierbeti pastele in multa apa cu un varf de sare conform timpului indicat pe ambalaj. Secretul meu este sa le las cu 1-2 minute mai putin pentru a fi al dente. 

In acest timp caliti in putin ulei de masline si unt cateii de usturoi. Mare atentie, pentru ca usturoiul se poate arde foarte usor, de aceea va recomand sa il adaugati in tigaia inainte ca uleiul si untul sa se inchinga.

Dupa 3-4 minute am scos cateii de usturoi (daca doriti, puteti sa ii lasati, insa eu am vrut sa prinda doar putin aroma de usturoi). In tot acest timp capacul a fost inchis. Am adaugat apoi sosul de rosii si sosul chilli si am mai lasat 2 minute cu capacul inchis.

Am adaugat apoi fructele de mare, vinul si am condimentat cu sare, piper si putin chilli si am inchis iar capacul pentru aproximativ 5 minute. 

Dupa aceea am adaugat pastele scurse si am mai lasat sa se imbine gusturile inca 5 minute, bineinteles cu capacul de la Philips Multicooker inchis, pentru a mentine o aroma cat mai pregnanta. Inainte cu 1 minut sa il opresc, am adaugat rosiile uscate si patrunjelul tocate marunt.

Gustul spaghetelor va fi foarte intes datorita oalei speciale care nu risipeste aromele, ci le pastreaza pentru un rezultat final cat mai apetisant. Si pentru ca am folosit Philips Multicooker, timpul de preparare a scazut, iar eu am castigat timp si energie! Va recomand cu caldura sa achizitionati acest dispozitiv, intrucat ar trebui sa fie nelipsit din bucataria oricarei gospodine care se respecta. :)   Serviti preparatul cald, alaturi de un pahar de vin bun.   Buon appetito!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti cu fructe de mare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta de spaghete cu scoici decorticate, cu unt si parmezan