Spaghetti Carbonara cu smantana

de oO_ acnA _Oo in Spaghete, 28 Sep 2012 | 12302 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet spachetti ( eu folosesc Barilla spachetti nr. 5 cutie 500g )
  • 400 g bacon (kaiser)
  • 400 g smantana ( smantana de gatit )
  • 4 galbenusuri
  • 3 linguri ulei de masline
  • cascaval clasic 200 g
  • mozzarella 100g
  • piper proaspat macinat (dupa gust )
  • busuioc uscat
  • patrunjel (decor)
  • 1 catel mare usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti Carbonara cu smantana:

Se pune la fiert apa cu sare si o lingura ulei de masline, cand da in clocot se adauga pastele si se fierb "al dente " (10 min) .

Intre timp ne ocupam de sos : taiem baconul fasii (sau cubulete ), le rumenim impreuna cu usturoiul taiat fulgi apoi adaugam amestecul de galbenus de ou cu smantana si putin cascaval ras. Daca baconul este prea sarat nu mai adaugam sare dar daca nu e  atunci adaugam dupa gust  si la final aruncam  un praf de piper proaspat macinat .

Lasam sosul sa dea in cateva colote, la foc mic, amestecand pana incepe sa se ingroase apoi luam  de pe foc tigaia si adaugam pastele fierte deja si scurse de apa.

Amestecam bine si adaugam din abundenta mozzarella, restul de cascaval, putin patrunjel tocat, 2 linguri ulei de masline  si putin busuioc uscat .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti Carbonara cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste carbonara