Spaghete cu sos de ton

de Rocsi in Spaghete, 29 Aug 2013 | 56708 vizualizari

 

Nu suntem mari consumatori de paste sincera sa fiu, insa din cand in cand, cum ne mai dorim si altceva pe masa am ajuns si la aceasta reteta. Aveam tot ce era necesar, ai mei vroiau paste asa ca le-am pregatit o reteta super buna, cel putin asa au zis. Sper sa va fie pe plac si voua!

 

INGREDIENTE

  • 2 cutii ton in suc prorpiu (340 gr au avut ambele)
  • 250-300 gr spaghete
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 ardei kapia
  • 1 cutie rosii decojite intregi ( 400 gr)
  • 5-6 fire patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa busuioc uscat
  • 2 linguri ulei
  • parmezan
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu sos de ton:

Curatam ceapa si o tocam marunt. Ardeiul kapia il curatam de seminte si il taiem bucati potrivite. Usturoiul il curatam si il taiem feliute.
Incingem uleiul intr-o tigaie, adaugam ceapa, usturoiul si le inabusim 1-2 minute. Punem ardeiul kapia peste, lasam sa se inmoaie si acesta putin, apoi venim cu tonul pe care il scurgem bine de ulei. Tonul nu il faramitam prea tare, mai lasam si bucati mai mari.

Tot acest amestec il lasam la foc potrivit 4-5 minute.  Rosiile decojite le bagam in blender si le facem pasta. Le incorporam cu ingredientele din tigaie, potrivim gustul cu sare si piper. Sosul il fierbem la foc potrivit pana se ingroasa si devine ca o pasta, circa 20 de minute, timp in care invartim in el din cand in cand.

Intr-o oala punem mai multa apa cu sare si o asezam pe foc. Cand da in clocot dam drumul pastelor, eu le-am rupt in doua, si le lasam la fiert 12-14 minute, apoi le scurgem bine de apa.

Cand sosul este aproape gata presaram busuioc, patrunjelul verde tocat marunt si il mai lasam cam 2 minute sa fiarba. Amestecam spaghetele cu sosul. Ne asezam portie pe o farfurie iar deasupra radem parmezan.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu sos de ton" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu ton si smantana