din dragoste pt paste
punem o oala cu apa la foc si cand clocoteste punem rosiile si le lasam la oparit 30 sec. le scoatem intr-o sita , apoi punem sita 5 min in apa rece, intr-un vas. apoi le scurgem.
unem o alta oala cu 3 l apa pt paste. cand clocoteste adaugam o l-ita de sare, apoi punem spaghetele uintregi, rasfirate. lasam sa fiarba
separat intr-o cratita punem 2 lg ulei de masline, apoi taiem ceapa marunt si usturoiul si le punem la calit , dar la foc f mic, sa nu se prajeasca, doar sa se inmoaie. taiem si ardeiul si il adaugam in cratita si tija de telina intreaga ( se paote si marunti, daca va place. mai lasam un pic apoi adaugam un polonic de apa , sare si lasam sa fiarba dou atrei minute.
rosiile le punem in blender si le maruntim sau daca va plac bucati mai mari le puteti taia marunt cu cutitul. le adauga,m apoi in cratita, impreuna cu pasta de rosii si cateva fire de busuioc maruntite. lasam la fiert inca vreo 10 min, daca sucul scade prea tare adaugam apa de la paste. mie imi plac pastele cu mult sos, asa ca la sfarsit am potrivit cu apa cat sa fie sos suficient.
pastele se fierb cam 11 min, depinde de tipul de paste folosit, apoi se scurg si fara sa se adauge apa, se iau cu ajutorul unei furculite si cu un polonic, se rasucesc si se asaza pe farfurie. deasupra se pune din belsug sos de rosii iar peste sos se pune parmezan ras, dupa gust. se mai poate presara putin patrunjel verde tcat, pt efect, dar si pt gust si aroma.
pofta buna!