Spaghete carbonara, reţetă adaptata

de gab_s19 in Paste, 20 Oct 2013 | 7792 vizualizari

 

Spaghete carbonara, reţetă adaptata

 

INGREDIENTE

  • 500 gr paste
  • 200 gr sunca afumata taiata cubulete
  • 2 cepe mari
  • 400 ml frisca neindulcita
  • 4-5 catei de usturoi
  • 5-6 linguri de ulei
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete carbonara, reţetă adaptata:

Spaghete carbonara, reţetă adaptata

Pastele se pun la fiert dupa indicatiile de pe ambalaj. Intre timp, se curata ceapa, se taie cubulete si se pune la prajit; cand devine usor transparenta, se adauga sunca taiata cubulete si se lasa sa se caleasca pentru cateva minute, amestecand din cand in cand.

Dupa ce sunca s-a rumenit, se adauga usturoiul zdrobit si 3/4 din frisca neindulcita si se lasa la foc mic; in acest timp, se bat cele 2 oua cu sfertul de frisca ramasa, se trage tigaia de pe foc si se adauga oul, amestecand continuu pentru a nu prinde consistenta unei omlete. Se adauga sare si piper dupa gust, dar daca sunca este deja sarata, nu mai este nevoie decat de foarte putina sare.
Dupa ce pastele s-au fiert, se lasa sa se scurga foarte bine intr-o sita si se adauga peste sosul carbonara preparat anterior, amestecand pana cand acestea sunt foarte bine acoperite de sos. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete carbonara, reţetă adaptata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Spaghete carbonara, reţetă adaptata