Sos de vişine pentru fripturi

de carmenvlad in Sosuri, 23 Oct 2011 | 10733 vizualizari

 

Recunosc că sosurile dulci-acrişoare pentru fripturi nu făceau parte din reţetele şi preparatele familiei mele. Dar eu am vrut să schimb acest obicei, aşa că am căutat reţete despre prepararea sosurilor din fructe dulci-acrişoare. Am găsit o mulţime de reţete, dar majoritatea se preparau cu compot, unt şi făină. Foarte bune reţetele, dar nu puteam să păstrez sosul pentru mai multă vreme. Pentru că doream să prepar un sos de vişine pe care să-l păstrez peste iarnă, până când apar fructe proaspete de vişine, m-am hotărât să-mi fac o reţetă proprie.

Iată reţeta mea de sos de vişine.

 

INGREDIENTE

  • 1 farfurie plină cu vişine fără sâmburi 
  • 300 g zahăr,
  • 200 ml apă.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de vişine pentru fripturi:

 Se pune apa cu zahărul la fiert până când se dizolvă zahărul. Se adaugă apoi vişinele şi se fierbe la foc mic timp de 20 de minute, până când fructele sunt fierte dar nu sfărâmate. Din când în când se ia spuma cu o spumieră.  Vom avea un sos  uşor legat, nu foarte gros. Se pune fierbinte în borcane sterilizate, se înfiletează capacele şi se întorc cu capacul în jos pentru a creea vid. Se păstrează în cămară. Sosul poate fi folosit ca atare, borcanul cu sos se încălzeşte puţin la cuptorul cu microunde sau pe baie de aburi. Sau se pune într-o tigaie 50 de g de unt, se lasă să se topescă şi se adaugă o lingură de făină. Se amestecă repede, să nu se facă cocoloaşe, se pune sosul de vişine, se condimentează cu puţină sare şi piper, eventual se pune putin ardei rosu iute. Se foloseşte cald, alături de friptură.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de vişine pentru fripturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

MotanLaOale 1

24.10.2011, 16:32

bun bun

roxanabucataras 1

25.10.2011, 17:47

n-am mancat, insa e tare interesant
imi ploua-n gura

MIUTA 1

28.10.2011, 15:29

Am pus si eu visine cu zahar conservate la borcan pentru prajituri dar nu m-am gandit niciodata sa le folosesc la friptura
Interesant imi place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

ieri la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Sos de usturoi cu crema de branza pufoasa Delaco