Sos de usturoi cu iaurt si patrunjel

de Ela68 in Sosuri, 29 Apr 2013 | 13780 vizualizari

 

De-a lungul timpului am tot experimentat fel de fel de sosuri. Cel mai mult mi-a placut acesta, de usturoi cu iaurt si patrunjel si cel de rosii coapte, pe care-l voi prezenta cat de curand.
Este foarte simplu de preparat si poate fi servit alaturi de carne la gratar, snitele sau chiar legume fierte la abur. De data aceasta l-am servit cu bastonase de file de crap.

 

INGREDIENTE

  • 5-6 catei de usturoi
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • sare
  • 1/2 lingurita otet de mere
  • 1 varf lingurita de miere
  • 1 legatura de patrunjel (uneori inlocuiesc cu busuioc)
  • 250 gr iaurt (de preferat iaurtul consistent, bine legat )
Portii: 12
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de usturoi cu iaurt si patrunjel:

Se pun in blender toate ingredientele inafara de iaurt si se mixeaza pana devine ca o crema. Adaugam iaurtul si gata sosul. Mai simplu de-atat nu se poate.

TIPS-URI

1

patrunjelul poate fi inlocuit cu busuioc

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de usturoi cu iaurt si patrunjel" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (25)

Sim0na 1

30.04.2013, 10:05

Un sosulet delicios! Trebuie sa-l incerc si eu!

mena29 1

30.04.2013, 13:44

marcela1979 1

06.05.2013, 10:32

excelent

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Maioneza de post din aquafaba