Sos de spanac cu legume mixte

de azyrra in Aperitive / Garnituri, 6 Aug 2012 | 3496 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru sos
  • 150 g spanac congelat sau proaspat,
  • o ceapa mica,
  • 100 ml smantana,
  • 200 g branza de vacuta sau oaie,
  • sucul unei jumatati de lamaie,
  • sare, piper macinat
  • 2 catei de usturoi pisati
  • o chifla de paine neagra pe vatra
  • Pentru platou:
  • 300 g broccoli
  • 300 g conopida
  • 1 ardei gras:rosu si galben
  • 200 g rosii cherry
  • salata verde
  • 100 g muschiulet de porc (optional)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de spanac cu legume mixte:

Spanacul se decongeleaza (in cazul in care folositi proaspat il spalati si il opariti 5 minute in apa fierbinte cu putina sare). Pasati cu mixerul/blenderul spanacul alaturi de smantana si branza. Se adauga ceapa si sucul de lamaie si se condimenteaza cu sare si piper. (va vand un pont, daca aveti ceapa verde folositi ceapa verde dar nu o pasati cu mixerul) Se toarna sosul intr-o chifla de paine neagra transformata in bol (adica ii faceti capac si ii scoateti miezul) si restul vedeti in imagine... POFTA BUNA SA AVETI :*:*:*:*:*

Pentru platou aveti doua optiuni. Ori folositi legumele crude (cum le-a facut mama natura) ori le puteti baga in apa fiarta si le fierbeti max 5 min. Eu va recomand crude. Iar sunca o taieti felii si o prajiti putin si o adaugati printre legume pe platou. Aici e ok sa va folositi imaginatia. Eu le-am pus asa ca arata cel mai bine... Puteti sa mai adaugati pe langa ce am pus eu si castraveti, ridichii sau ce va place voua cel mai mult.

Sper sa va placa si va doresc pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de spanac cu legume mixte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Naut cu spanac