Daca tot a trecut postul, am revenit la papica cu peste si carnitza. Reteta e destul de usor de gatit, simplu si bun zic eu.
Rondelele de somon le-am spalat un pic si le-am zvantat si apoi le-am "mangaiat" cu cateva picaturi de ulei de masline (cat sa nu se lipeasca de gratar, ca oricum somonul este un peste grasunel si isi va lasa el sucul pe gratar) si le-am dat cu putin piper.
Pe gratarul incins bine am asezat rondelele de somon si am lasat focul mediu. Incet incet somonul incepe sa-si lasa din grasimea lui pe gratar, 5-7 min pe o parte, apoi am intors pe cealalta. L-am stropit cu putina zeama de lamaie...asa pe gratar si dupa ce s-a semi-rumenit si pe partea cealalta (cam 5 min) l-am scos.
Lasat un pic 7-8 min la odihnit. Am ales servirea cu putin sos de usturoi facut mai solid (cu putina smantana cu lamaie si busuioc) plus o garnitura usoara din morcovei fierti cu putina sare peste care am presarat patrunjel verde.
E tare gustos desi nu e ceva sofisticat...dar sper sa va placa.
Hai la masa...!!!