Socata reteta bunicii ( fara drojdie)

de Ina in Bauturi, 18 Mai 2012 | 101746 vizualizari

 

Socata reteta bunicii Zilele trecute mi-a adus o colega doi pumni de flori de soc, asa ca am purces la prepararea unei delicioase socate. Va servesc cu drag!

 

INGREDIENTE

  • Socata reteta bunicii
  • 12 flori de soc, proaspat culese ( sau doi pumni zdraveni de flori)
  • 10 litri apa
  • 1 kg. zahar
  • 3 lamai mari
Portii: 9
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata reteta bunicii ( fara drojdie):

Socata reteta bunicii

Florile de soc , proaspat culese, se scutura usor de impuritati, avand grija sa nu se scuture. Este bine daca le culegem dupa ploaie.

Am pus intr-o oala de 14 litri capacitate, 800 grame de zahar. Lamaile feliate le-am stors usor de zeama peste zaharul din oala  si le-am asezat si pe ele, peste zahar, impreuna cu florile de soc si 9 litri de apa. Restul de zahar ( 200 grame ) l-am caramelizat, l-am stins cu o cana de apa , iar dupa ce s-a topit caramelul am turnat siropul in oala  si am amestecat totul cu grija. 

Am acoperit vasul si l-am tinut 4 zile ( in mod normal se lasa la soare, dar zilele astea mai mult a plouat, asa ca am tinut oala in bucatarie :D ), mestecand lichidul zilnic, cu o lingura din lemn. In a patra zi socata a inceput sa se aciduleze usor, acesta fiind momentul cand am strecurat totul in sticle curate si am dat socata la frigider.


 

TIPS-URI

1

Zaharul caramel da socatei atat aroma cat si culoare.

2

Eu nu folosesc drojdie, intrucat socata capata o aciditate prea mare si gust de otet

Daca ti-a placut reteta noastra "Socata reteta bunicii ( fara drojdie)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (53)

laura2002 1

26.05.2013, 22:06

bunnn.Ieri am facut si eu. Este la soare in balcon.Il mestec si mai gust putin este deliciossss

mada_elena85 1

26.05.2013, 22:32

Foooarte buna socata.Azi am scos-o si eu din borcan.Delicioasa

Krystyan Trendy 1

18.05.2014, 22:53

foarte buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Socata, din flori uscate