Socata reteta bunicii
O ador! O ador! O ador! Proaspata, naturala, gustoasa! Tonic pt organism, plina de beneficii!
Socata reteta bunicii
Folosim un borcan de sticla (ideal) sau un bidon de plastic.
Turnam 3 l apa si punem 4-5 linguri miere. Amestecam bine, bine, ca sa se topeasca mierea.
Spalam foarte bine lamaile, le stoarcem. Sucul obtinut il turnam peste apa din bidon. Amestecam iar. Cojile de lamaie le punem in bidon.
Spalam florile de soc usor ca sa nu se scuture si le punem in bidon. Amestecam iar si punem bidonul in balcon. Atentie sa nu infiletati dopul, il puneti doar sa tina acoperita gura bidonului.
Dupa 1 zi -2, scoatem si strecuram socata in sticle (de sticla am avut eu) si le punem la frigider!
1
se pot adauga stafide sau capsuni cat timp sta la macerat!
2
data viitoare adaug si cateva frunze proaspete de menta!