Socata reteta bunicii

de Constelatialeu in Bauturi, 21 Mai 2013 | 4405 vizualizari

 

Socata reteta bunicii
In fiecare an ziceam ca fac si ma trezeam ca iar trecea vremea socului si nu apucam sa mai fac.Anul asta am cules in trei randuri flori,noroc cu Patricia,de la care m-am inspirat si cu reteta,ca ''m-a tras'' de codite si m-am mobilizat.Am adaptat un pic reteta ,ca m-am trezit ca nu mai am nici un borcan de 10 l,asa ca am folosit oala de inox de 8 l.

 

INGREDIENTE

  • Socata reteta bunicii
  • 8 l apa
  • 1 kg.zahar
  • 3 lamai
  • 40 ml otet
  • 12 flori de soc
  • 1/2 lingurita sare de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata reteta bunicii:

Socata reteta bunicii

Am spalat bine florile sa scapam de impuritati ( gandaceii aia mici si negri).Intr-o oala de inox am pus apa,zaharul,lamaile taiate si stoarse de zeama,otetul ,sarea de lamaie si florile.Am acoperit cratita cu folie alimentara .Am amestecat dimineata si seara ,dupa 4 zile in care a stat la temperatura camerei,am pus socata in sticle si am dat-o la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Socata reteta bunicii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Patricia Iordache 1

21.05.2013, 14:53

Ma bucur ca s-a nimerit sa fie pe gustul tau

Cris2711 1

21.05.2013, 16:03

la noi inca nu a aparut,este foarte rece,beau de la tine

Constelatialeu 1

21.05.2013, 16:19

Crisulino cu placere te servesc...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Socata reteta bunicii diferita