Snitele pui: pieptul de pui se spala, se taie, se bate (folosind o punga-care vine asezata peste carne), se presara sare si curry (neaparat sa-l folositi, pentru ca da un gust bun). Se pregatesc 3 farfurii: una cu faina, una cu oua batute cu sare si curry (si aici se adauga) si in ultima pesmet.
Se dau pe rand bucatile de pui prin faina, prin ou si apoi pesmet. Se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt ,una langa cealalta si se stopesc cu 3-4 lg ulei masline, folosind o lingura.
Se coc in cuptorul preincalzit, cam 1 ora - 1 ora si 20 minute (depinde de cuptor), foc mic. Dupa 30 minute se intorc pe partea cealalta .Nu se mai ung cu ulei! Cand sunt rumenite pe ambele parti, atunci sunt gata .
Piure cartofi: se curata cartofii de coaja, se taie cubulete, se fierb in apa rece.Se scurg (cand sunt gata), se paseaza, se adauga untul cubulete,sare si putina apa (in care au fiert ei),sau lapte.Se amesteca ,pana se topeste untul .Gustati daca mai trebuie sare!
1
Daca va raman oua batute, se poate face paine in ou :taiati cateva felii de paine , le dati prin oua batute si le prajiti in ulei, pe ambele parti.
2
Snitelele cu piure se pot servi alaturi de o salata de varza sau sfecla.