Snitel de pui a la Toscana

de RuxyRux in Pui, 14 Feb 2011 | 11569 vizualizari

 

Pentru o cina romantica ...merge perfect!
Snitel de pui delicios invelit cu cascaval si acoperit cu sos italian...o bunatate!

 

INGREDIENTE

  • 2 piepti de pui feliati( pentru mai multe portii)
  • 3 oua
  • o cana de faina
  • ulei pentru prajit( palmier)
  • sare
  • felii de cascaval
  • sosul de rosii italian:
  • un pahar de vin alb( demidulce)
  • o lingura de ulei de masline
  • un catel mare de usturoi
  • frunzulite de rozmarin
  • piper
  • sare
  • o lingurita de zahar
  • 3 rosii cherry taiate in doua
  • 2 linguri bulion( sau suc) de rosii( facut in casa e ideal)  
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitel de pui a la Toscana:

Batem pieptul de pui sarat inainte ca pentru snitel. Il trecem prin oul batut cu putina sare, apoi prin faina si il prajim. Il scurgem pe o hartie ( servet) de excesul de grasime . Punem snitelele intr-o tava de jena si acoperim fiecare bucata cu o felie de cascaval . Dam la cuptorul incins la 200 grade pentru 15 min.

Intre timp facem sosul:

Intr-o tigaie punem vinul impreuna cu uleiul de masline si dam un clocot. Punem usturoiul, bulionul, rosiile si zaharul. Totul se desfasoara pe foc iute. Saram dupa gust, piperam apoi adaugam si rozmarinul. In 5-7 min avem un sos excelent. Scoatem puiul dupa 15 minute punem sosul deasupra si mai lasam inca 5 minute la cuptor. Scoatem si servim dupa dorinta...

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitel de pui a la Toscana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (85)

RuxyRux 1

20.02.2011, 22:11

ExploraCuisine multumesc

Teo 1

20.02.2011, 22:41

m-ai convins, merita incercat!

RuxyRux 1

20.02.2011, 22:49

Ma bucur Teo

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Legume umplute cu piept de pui