Slanina fiarta cu boia si usturoi verde

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 10 Mai 2016 | 3731 vizualizari

 

 Am avut slanina proaspata de porc rasa Mangalita .Nu am pus-o toata la topit sau la afumat , am pastrat doua bucati frumoase[ asa cum imi place mie cu o fasie de carne ]  de pe burta . Zeama de varza nu am avut sa folosesc la fierbere asa ca am ,, ghicit '' ceva . Am inlocuit zeama de varza cu zeama de la gogosarii marinati . Ce sa va spun ? De cum au zarit pe masa slaninuta fiarta , musafirii au  fost cu ochii pe ea . Si.... ,,s-a topit'' rapid !!!:D Un aperitiv gustos , curat , si mult mai sanatos decat orice mezel procesat .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg slanina proaspata cu soric ,de porc
  • 300 ml zeama de la gogosari marinati
  • 300 ml apa
  • 8 catei usturoi
  • 4 foi mici de dafin
  • 1 lingura boabe piper negru
  • codite de ceapa verde
  • codite de usturoi verde
  • sare
  • 1 lingura amestec boia rosie de ardei [ dulce , afumata + fulgi de chilli ]
  • piper proaspat macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Slanina fiarta cu boia si usturoi verde :

  1. Se spala slanina pentru fiert si se portioneaza in bucati de marimea unei palme .
  2. Se pune slanina intr-un vas incapator in asa fel incat sa nu se suprapuna .
  3. Se aduga deasupra zeama de gogosari , apa , piper boabe, sare , foi dafin , codite de ceapa verde si se pune la fiert .Acoperiti oala cu un capac .
  4. Fierbeti slanina timp de 30-40 minute . Slanina este fiarta cand intra in ea usor furculita .
  5. Curatati si pisati  cateii de usturoi .
  6. Spalati usturoiul verde si-l taiati marunt .
  7. Scurgeti lichidul din oala . Scoateti slanina si o increstati in fasii la distanta de cate 2-3 cm.La servire se va portiona  perpendicular pe taieturile intiale si va arata frumos .
  8. Cat slanina este fierbinte se unge bine cu usturoi pisat si cu amestecul de boia .
  9. Dupa ce se raceste la temperatura camerei se introduce la rece la frigider .
  10. La servire slanina fiarta se pudreaza pentru aspect cu boia rosie si cu piper proaspat macinat .
  11. Eu am adugat si usturoi verde care i-a dat un aspect proaspat si vesel .
  12.    Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Alegeti bucati de slanina cu soric si cu fasii de carne . Bucatile pot fi de pe burta sau falca porcului .Eu o prefer pe cea de pe burta .

2

Slanina este fiarta cand furculita intra usor in ea .

3

Noi am servit slaninuta fiarta cuboia impreuna cu paine neagra cu seminte intregi , ridichi mov si ceapa verde .

Daca ti-a placut reteta noastra "Slanina fiarta cu boia si usturoi verde " nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Vinete pane