Skordalia

de Doralinda in Aperitive / Garnituri, 26 Mar 2013 | 9497 vizualizari

 

E o reteta specific greceasca care se serveste alaturi de peste prajit, numele vine de la usturoi, dar o traducere exacta nu e posibila, cert e, ca este foarte gustos!

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi
  • 1-2 felii de paine uscata
  • 4-5 bucati usturoi
  • sare
  • 3-4 linguri ulei masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Skordalia:

Curatam cartofii si ii taiem in bucati mijlocii, si ii fierbem in apa sarata. Felia de paine o trecem peste un jet de apa ca sa se inmoaie, inlaturam coaja si apoi stoarcem de apa bine si punem intr-un vas. Adaugam si cartofii, ii pisam bine, punem putina din apa in care au fiert, pisam si usturoiul pe care il adaugam la compozitie, punem sarea si uleiul si amestecam bine. Apa punem daca mai e nevoie cat sa devina ca un piure.

TIPS-URI

1

Puteti sa amestecati compozitia cu ajutorul unui mixer.

2

Cand turnati compozitia in vasul in care veti servi, turnati putin ulei pe deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Skordalia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui mediteranean - Reteta savuroasa cu care cuceresti pe orice gurmand