imi era dor de ceva colorat.... prea m-a deprimat toamna asta...
Se separa ouale (albusul de galbenus). Cantitatea de zahar am impartit-o, am pus 5 linguri la albusuri pe care le-am batut spuma. Galbenusurile, impreuna cu cele 5 linguri de zahar ramase au fost, de asemenea, batute spuma, impreuna cu praful de copt si cele 5 linguri de apa minerala.Peste acest amestec,am adaugat treptat,cate o lingura din spuma de albusuri + 1 lingura de faina, pana am incorporat toate ingredientele.
Am impartit acest amestec in doua, o parte am lasat-o galbena si am adaugat coaja rasa de la 1 lamaie; cealalta parte am amestecat-o cu praful de budinca+ cele 5 linguri de apa minerala+nuca de cocos.
Am asezat blatul in tava unsa si tapetata cu faina, alternand culorile, vezi imagini atasate.
Cuptorul preincalzit a avut grija timp de cca 20 de minute de tava mea, asa incat prajitura s-a rumenit frumos la 180 grade.
Dupa ce s-a racit, am decorat-o dupa imaginatie cu glazura alba si roz.
Pofta buna!